Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hiç Kimse Farkında Değil! 2024-2025 Sezonunda Maltepe’de Amatör Maçlar Oynanamayacak

Yazının Giriş Tarihi: 21.01.2024 22:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.01.2024 23:52

Maltepe ilçesinde 528.544 kişi ikamet etmekte olup bu nüfusun üçte birinin genç ve çocuk olduğunu varsayarsak Maltepe ilçemizde resmi olarak faaliyet gösteren 26 adet amatör spor kulübünde toplamda 6.300 sporcu bulunmasının ne kadar az olduğu herkesçe kabul edilecektir.

Maltepe ilçesi, ülkemizin 32 ilinden; Avrupa’nınsa 6 ülkesinden büyük bir kenttir. Bu ilçenin gençleri ve çocukları spor yapma hakkına sahip olmalıdır. Ama gerek merkezi hükümet gerekse İBB ve yerel yöneticiler bu sorunu görmezden gelmeye devam ediyor.

Maltepe ilçemizde 26 spor kulübünün 21’i futbol, 1’i atletizm, 4’ü ise basketbol, voleybol, hentbol ve boks alanında faaliyet göstermektedir. İlçemizde 2 adet kapalı spor salonu bulunmakta olup bu salonlardan amatör spor kulüpleri sınırlı bir şekilde faydalanabilmektedir. Okulların bahçelerinde bulunan salonlar da kira yolu ile işletildiği için tamamen faydasız bir durumdadır. Dolayısıyla salonlar amatör kulüplerimiz için yetersiz kalmaktadır.

Dünyada olduğu gibi ülkemizde de sporun lokomotifi futboldur. İlçemizde 21 adet spor kulübü futbol branşı ağırlıklı olarak faaliyet göstermekte olup bu kulüplerin yararlanabileceği yalnızca 4 adet saha mevcuttur. Bunlardan üçü, çeşitli sebeplerle, spor kulüplerimizin faydalanmasına kısmen veya tamamen kapalı hale getirilmiştir. Maltepe Stadından kısmen Maltepespor’umuz yararlanmakta; diğer kulüplerimiz bu tesisten yararlanamamaktadır. Maltepe Stadı’nın zemininin ise suni çime çevrilerek Maltepespor’umuza tahsisi ve amatör maçlara açılması acil ve hayatidir. İlçemizdeki sahalardan bir diğer Başıbüyük Stadı’dır. Başıbüyük Stadı’nda içinde bulunduğu arazi Marmara Üniversitesi’ne tahsis edilmiş durumdadır. Üniversite idaresinin konuya ilişkin olumsuz tavrı nedeni ile bu saha da elden gitmek üzeredir. İdealtepe sahası ise sahanın mülk sahibi olan Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yerel belediyeye kiralama yapılmaması sebebiyle 2 yıldır atıl durumdadır ve değil maç; antrenman bile yapılması mümkün olmamaktadır.

Kaldı elimizde Gülsuyu Spor Kulübü Asım Kara Stadı. Toplam 21 takım futbol branşında 9 kategorik yaş grubunda faaliyet göstermektedir. Aynı anda üç yaş grubu takımları mücadele etmektedir. Yani özetle bir hafta içinde Maltepe ilçesi amatör futbol takımlarının 60 maç oynaması gerekmektedir. Bu maçlarda takımlarımızın yarısının ev sahibi yarısının deplasmanda oynadığı düşünülecek olsa dahi bir maç haftasında iç sahada oynanması gereken müsabaka sayısı 30 olarak hesap edilecektir. Maçların bir kısmının cumartesi bir kısmının pazar günü oynanacağı olasılıkta dahi Asım Kara Stadında 2 günde 30 maç oynanması imkansızdır. Demek ki bir çözüm üretilmezse 2024-2025 sezonunda amatör maçlar ilçemizde oynanamayacaktır. Bu utanç başta biz olmak üzere hepimize ait olacaktır.

Maltepe Stadı’nın suni çime çevrilerek Maltepespor’umuza tahsisi ve amatör maçlara açılması,

İBB Orhangazi parkında mevcut futbol sahasının Yenikapı örneğinde olduğu gibi düzenlenerek açılması,

Başıbüyük Stadı’nın Marmara Üniversitesi ile uzlaşılarak kurtarılması,

İdealtepe sahasının Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından tekrar yerel belediyeye kiralanması ve yatırıp yapılarak yeniden açılması,

Bunlara ek olarak, Esenkent mahallesinde yeni boşaltılan askeri alana en az 2 adet futbol sahası ve 2 adet spor salonu yapılması,

ilçemizde yaşanan tesis sorununun çözümüne önemli bir katkı sağlayacaktır.

Ancak bu projeler ve kazanımlar ilçemizin çocuklarını ve gençlerini tehlikelerden koruyabilir.

Yoksa bu ayıp hepimize yeter.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.