Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mine Kırıkkanat ile Elif Şafak Arasındaki İntihal Davasında Karar Çıktı

İstanbul Anadolu 1. Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi, Elif Şafak'ın Bit Palas adlı romanının kendisine ait Sinek Sarayı adlı romandan intihal yapılmak suretiyle meydana getirildiğini iddia eden Mine Kırıkkanat'ın iddialarını haklı buldu.

Haber Giriş Tarihi: 27.01.2024 00:11
Haber Güncellenme Tarihi: 27.01.2024 00:41
Kaynak: Haber Merkezi
www.gazetetenkit.com
Mine Kırıkkanat ile Elif Şafak Arasındaki İntihal Davasında Karar Çıktı

Yazar Mine Kırıkkanat'ın ilk olarak 1990'da yayımlanan Sinek Sarayı adlı romanı okur tarafından büyük bir teveccüh görmüş ve yıllar içerisinde pek çok yeni baskı yapmıştır. Kırıkkanat'ın sevilen romanı son günlerde önemli bir intihal davası ile gündeme geldi.

Mine Kırıkkanat, 2021 yılında açdığı bir dava ile, yazar Elif Şafak'ın 2002 yılında yayımlanan Bit Palas adlı romanının, Sinek Sarayı romanından intihal yapılmak suretiyle meydana getirildiğini ileri sürmüştü. İstanbul Anadolu 1. Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi görülen ilk derece yargılamasında mahkeme intihal iddialarını haklı buldu ve Elif Şafak'ın ve Bit Palas adlı kitabı yayımlayan Doğan Kitap'ın Kırıkkanat'a tazminat ödemesine hükmetti. 

Karar Mine Kırıkkanat cephesinde büyük bir memnuniyet yaratırken davalılar Elif Şafak ve Doğan Kitap kararı üst mahkemeye götüreceklerini açıkladı.

         

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.